Achtergrond

Steven Van Gucht is sinds jonge leeftijd gefascineerd geweest door dierengedrag - van de lokale Nature Club toen hij 10 jaar oud was, tot zijn professionele ervaring met dieren, heden.

 

In 2007 werkte hij als vrijwilliger in één van de grootste hondenasielen van Spanje, waar 600 honden werden verzorgd. Het asiel was vooral gespecialiseerd in de rehabilitatie van misbruikte- en verwaarloosde Greyhounds en Galgos.

 

Later in 2008 werkte hij opnieuw als vrijwilliger, deze keer in een Wildlife Rescue park te Thailand, waar exotische verwaarloosde dieren gehuisvest waren. Verschillende dieren zoals olifanten en apen die gebruikt werden voor het toerisme, kregen hier een tweede kans.

 

Een beetje later behaalde hij een Bachelor in Agro-Biotechnologie, optie Dierenzorg met een grote affiniteit voor hondengedrag. Zijn thesis ging dan ook over de correlatie tussen hondengedrag en de onmiskenbare gevolgen van menselijke feedback.

In 2012 ging Steven Van Gucht voor 3 jaar naar Californië om zich te wijden aan de studie van hondengedrag, individueel en in groepen.

Hij kwam in aanraking met verschillende hondentrainers die hem steeds bijstonden in zijn ervaringen, werkte dagelijks met verschillende 'packs' en ook met individuele gevallen voor meer specifieke gedragstraining bij eigenaars thuis.

 

Socialisatie voor honden is essentieel. Met zijn hondenuitlaatservice wil hij de hond vooral voldoende interactie laten maken met andere honden waarbij ze hun overbodige energie kwijt kunnen en u een moe maar voldane hond terug krijgt.

Meer specifieke gedragstraining kan ook, hierbij maakt Steven Van Gucht gebruik van zijn ervaring met dieren en zijn opleiding om u een unieke en evenwichtige hondentraining aan te bieden. Belangrijk is hier de communicatie tussen eigenaar en hond. Positieve versterkingen die sneller resultaat geven, zijn de sleutel tot het creëren van een gezonde en duurzame relatie met uw dier.

Academische Achtergrond

  • B.S. in Agro-biotechnologie [Hogeschool Gent, België 2008]

Optie Dierenzorg 

Professionele Achtergrond

  • HondenTraining-uitlaatservice [California, US]

  • Wildlife Rescue  [Phetchaburi, Thailand]

  • [Thesis: De effecten van hondengedrag op menselijke feedback]

  • Dierenartsassistent [Antwerp, Belgium]

  • Greyhound Rescue  [Spain]

  • Hondenuitlaatservice [Nederland]

  • Verschillende seminaries en lezingen (Science Based Training, Ian Dunbar, Udemy, Dierenartsen, Syntra,...)  

  • Steeds up to date houden van de kennis en veranderingen omtrent gedragstraining bij honden.