Service

Hondenuitlaatservice 

€35 voor een hele dag

Hoe gaat de uitlaatservice te werk? Het ophalen van de hond is inclusief de prijs maar uiteraard mag u uw hond ook zelf naar de hondenweide brengen. Na een volledige dagtocht wordt uw hond moe en voldaan terug gebracht.  Op die manier krijgt de eigenaar na zijn (werk) dag een kalme en zelfverzekerde hond terug . Je hond zal in een groep van sociale honden terechtkomen waar er voldoende interactie is. De verschillende PACK-leden worden door mij, maar ook door andere honden, fysiek en mentaal uitgedaagd.

Dit door allerlei activiteiten zoals lopen, balspelen, wandelingen in bossen en velden, uitdagingen waar water aanwezig is om zo het natuurlijk gedrag van de hond te stimuleren. Uiteraard worden er regelmatig rustpauzes ingelast en hou ik rekening met oudere honden, kleine honden, pups, enz... 

 

Indien mogelijk probeer ik ook naar verschillende gebieden te gaan, zodat je hond niet steeds naar dezelfde omgeving moet terugkeren. Hiervoor moet ik echter wel daguitstappen organiseren en kan ik mij niet beperken tot korte wandelingen. Dit geeft meer tijd buiten en minder in de wagen.

Foto's en filmpjes van uw hond zijn onmidelijk beschikbaar op instagram (@1happyhound). Indien u wenst worden ze ook persoonlijk verzonden via E-mail.

 

Gedragsadvies kan op de moment zelf en wordt steeds na elke dagtocht persoonlijk besproken

Ik gebruik niets wat je hond fysiek, in gelijk welke vorm, zou blokkeren of verbieden om een bepaald gedrag uit te oefenen, om zo het natuurlijk gedrag te stimuleren. Veiligheid van hond en omstanders is een prioriteit en dit wordt voortdurend allert in de gaten gehouden

Het kennismakingsgesprek is volledig gratis, op die manier kan je meer te weten komen zonder verplichtingen.

 

Geef je hond het leven dat hij verdient, Maak je dier lid tot een volwaardige one happy hound PACK-member!

Andere opties zoals pet-siting (hondenoppas) zijn bespreekbaar.

Inactieve honden zijn vaak honden met overgewicht en zoals bij mensen brengt dat veel gezondheidsrisico's met zich mee. Obesitas draagt ​​het risico van diabetes, respiratoire aandoeningen en hartziekten voor een hond. Het verergert veel voorkomende orthopedische problemen, zoals heupdysplasie en artritis. Obesitas kan gewrichten, ligamenten en pezen overbelasten. Kortom, beweging zorgt voor het goed functioneren van de spieren en het metabolisme.

Weinig lichaamsbeweging kan ook gedragsproblemen veroorzaken, enkele van de meest voorkomende gedragsproblemen bij honden die niet genoeg lichaamsbeweging krijgen zijn: destructief kauwen, graven of krassen, onderzoekend gedrag-zoals huisvuil opzoeken, hyperactiviteit, prikkelbaarheid, nachtelijke activiteit, weerbarstigheid, omstoten van meubels, springen op mensen, overmatig roofzuchtig spelen, trekken aan de leiband, speels bijten, ruw spel, aandacht-zoekend gedrag zoals blaffen en janken...

Honden hebben dus enorm veel baat bij voldoende lichaamsbeweging om zo op een normale sociale manier actief te zijn. Het helpt schuwe of angstige honden vertrouwen op te bouwen. Het helpt honden slaperig te zijn in plaats van rusteloos, kortom een hond met minder gedragsafwijkingen.

 

Leiband wandelingen rond de blok zijn daarom meestal niet voldoende.

Activiteiten zoals: zonder leiband lopen, naast je lopen wanneer je fiets, verschillende hondenspellen (bv.agility), hond-hond interactie,..zijn meer aangewezen oefeningen.

Honden opgesloten in de tuin hebben vaak onvoldoende mentale en lichamelijke stimulatie, ze kunnen dan op zoek gaan naar manieren om hun tijd te vullen en hun energie te verdrijven. In het slechtste geval veroorzaakt en versterkt dit probleemgedrag zoals blaffen, uithalen  naar voorbijgangers, verlatingsangst,...

Om deze verschillende redenen, zorg ik ervoor dat je hond krijgt wat hij verdient. Dus geef je hond een volwaardige dag met One Happy Hound!

Gedragstraining

Gebruik makend van de ervaringen en inzichten in hondengedrag gedurende mijn opleiding in binnen en buitenland, en ook door steeds te werken met groepen honden (pack's) buiten in de vrije natuur, wil ik graag een gebalanceerde hondentraining aanbieden.

 

Dit kan zowel voor probleemgedrag, als voor puppytraining, voor opvoedingsadvies e.d.

Gedurende mijn ervaringen met honden, ben ik verschillende communicatie problemen tegengekomen, niet alleen tijdens de daguitstappen met groepen maar ook met individuele gevallen. Ik help u daarom graag verder met de technieken die ook voor mij het beste in de praktijk werkte en resultaat gaven.

Het stappenplan voor een gedragstraining:

 

- Bespreking van het probleem, bespreking achtergrond hond, enz

 

- Probleemgedrag identificeren, bespreking aanpak

 

-Toepassen van gedragstraining, waarbij u bepaalde technieken gaat toepassen en verderzetten.

De tijdsperiode hangt sterk af van het probleem zelf, na de eerste trainingssessies dient er een opvolging te gebeuren om te kijken hoe het verder verloop is. Hierbij kunnen we dan ook ons trainingsschema aanpassen indien nodig.

 

Gedragstraining: 50 euro/ uur +0,35c/ km buiten Antwerpen)

Puppytraining: 40 euro/ uur.

Meestal is 1 sessie rond 1 uur, maar dit hangt af van het probleem zelf.