Freelance Dog Walker

Functieomschrijving

Ben jij de hondenliefhebber met kennis van zaken die we zoeken? Wil je graag een hondenuitlaatservice opstarten? Of op zoek naar een leuk bijberoep als honden-gedragstrainer of hondenuitlaatservice? Lees dan verder!

Wat doen we precies? Wij gaan op stap met groepen honden, aan de leiband maar ook los waar het mogelijk is. Wetenschappelijke bevindingen tonen immers aan dat honden voldoende activiteit en contact nodig hebben met prikkels uit de omgeving. Hierbij moeten ze dus contact hebben met zowel andere honden als de natuur en mensen. Dit is wat wij deze dieren dan ook aanbieden! Daarnaast geven wij ook gedragstraining.

Hoe gaan we te werk?

We rijden naar onze klanten. We pikken de honden op in de voormiddag en gaan hierna dus op stap met sociale honden. We zorgen hierbij voor verschillende activiteiten, de dieren spelen met elkaar, maar jij neemt de leiding, zorgt dus ook voor andere activiteiten en voor de veiligheid uiteraard. Als de honden moe en voldaan zijn, brengen we ze in de namiddag terug naar de eigenaars.

Profiel

-Een dierenliefhebber met respect voor de natuur. Je gaat regelmatig met klanten in contact komen en je vertegenwoordigt One Happy Hound, dus goede mondelingen en schriftelijke vaardigheden zijn vereist.

-Je kan ervaring met honden aantonen, kennis van hondengedrag, kennis met het omgaan van meerdere honden tegelijkertijd is een meerwaarde. Je bent een sportief en een alert iemand. Je zal met de honden niet alleen gaan wandelen, maar soms ook andere activiteiten doen zoals lopen, allerlei balspellen, skateboarden, rollerbladen, fietsen, baseball…enz. Jij mag hier het lijstje aanvullen.

-Je bent betrouwbaar, stipt, punctueel en stressbestendig

-Je bent een ondernemend iemand. Je denkt ook na over nieuwe activiteiten met de groep.

-In het bezit van een wagen, bestelbus of lichte vracht is een plus

-Je bent in het bezit van een smartphone en laptop, pc.

-Je hebt er geen probleem mee om buiten te werken en eventueel vuil te worden. Je werkt tenslotte met dieren.

-Je werkt overdag en kan je minstens 1 tot 2 dagen per week vrijmaken in bijberoep, of full time als hoofdberoep.

-Deze functie is dus bedoeld voor een zelfstandige (freelancer)- je werkt zelfstandig (na inwerking), je kan dus zelf je schema bepalen in samenspraak met de klant.

-Je kan je engageren voor een langere periode, je moet een band opbouwen met de honden en de klanten.

Zin in avontuur? Je gaat een opleiding krijgen waarbij je gaat leren hoe je dit beroep het beste aanpakt. Hierbij krijg je al de tips en trics over hoe je moet omgaan met honden. Indien je dit wenst, ook hoe je omgaat met een groep honden.

Verdienste: dit varieert naar eigen inzet. Ook is er nog een mogelijkheid tot extra’s zoals opvang en training.

Als toekomstige professionele dog walker kan je mee profiteren van eerdere inspanningen, ervaringen en connecties. Reclame, administratie, een website, een overkoepelende verzekering,.. al deze dingen zijn voor onze rekening, zodat jij je volledig kan focussen op de klanten en de honden.

Wil je een leuke, afwisselende, degelijke bijverdienste of hoofdverdienste, waarbij je contact hebt met honden en ook mensen? We kijken je reactie tegemoet!