SERVICES

  OUR SERVICES

  One Happy hound prijs uitlaatdag

  €35 een hele dag-drop in

  Gedragstraining

  Vrijblijvende bespreking van het probleemgedrag

   Voorstelling aanpak

  Tarief :€ 50/hr 

  Hondenuitlaatservice  & Gedragstraining

  Hoe ga ik te werk in verband met de uitlaatservice: Ik kom je hond oppikken (kan ook aan een hondenweide) voor een dag, en breng hem moe en voldaan terug.  Op die manier krijgt de eigenaar na zijn (werk) dag een kalme en zelfverzekerde hond terug . Je hond zal in een groep van sociale honden terechtkomen waar er voldoende interactie is. De verschillende PACK-leden worden door mij, maar ook door andere honden, fysiek en mentaal uitgedaagd.

  Dit door allerlei activiteiten zoals lopen, balspelen, wandelingen in bossen en velden,uitdagingen waar water aanwezig is om zo het natuurlijk gedrag van de hond te stimuleren. Uiteraard worden er regelmatig rustpauzes ingelast en hou ik rekening met oudere honden, kleine honden, pups, enz... 

   

  Indien mogelijk probeer ik ook naar verschillende gebieden te gaan, doordat je hond dan niet steeds naar dezelfde omgeving moet terugkeren. Hiervoor moet ik echter wel daguitstappen organiseren en  kan ik mij niet beperken tot korte wandelingen van een uur; dit is dus meer tijd buiten en minder in de wagen.

   

  Ik maak foto's en filmpjes van je hond, die je dan ook ter beschikking krijgt indien je dit wenst en ik help je ook met gedragsadvies, op de moment zelf of zelfs later.

  Ik gebruik niets wat je hond fysiek in gelijk welke vorm zou blokkeren of verbieden om een bepaald gedrag uit te oefenen, buiten een nylone-leiband. Natuurlijk staat de veiligheid van de hond+omstanders bovenaan mijn lijst en let ik hier voortdurend op.

  Het kennismakingsgesprek is volledig gratis, op die manier kan je meer te weten komen zonder verplichtingen.

   

  Dus geef je hond het leven dat hij verdient, en maak je dier lid tot een volwaardige one happy hound PACK-member!!

  Andere opties zoals pet siting  (hondenoppas) zijn bespreekbaar.

  Inactieve honden zijn vaak honden met overgewicht, en zoals bij mensen, brengt dat veel gezondheidsrisico's met zich mee. Obesitas draagt ​​het risico van diabetes, respiratoire aandoeningen, en hartziekten voor een hond. Het verergert voorkomende orthopedische problemen, zoals heupdysplasie en artritis. Obesitas kan gewrichten, ligamenten en pezen overbelasten. Kortom, beweging zorgt voor het goed functioneren van de spieren en het metabole systeem van de hond.

  Weinig lichaamsbeweging kan ook gedragsproblemen veroorzaken, enkele van de meest voorkomende gedragsproblemen bij honden die niet genoeg lichaamsbeweging krijgen zijn: destructief kauwen, graven of krassen, onderzoekend gedrag-zoals huisvuil opzoeken, hyperactiviteit, prikkelbaarheid, nachtelijke activiteit, weerbarstigheid, omstoten van meubels, springen op mensen, overmatig roofzuchtig spelen, trekken aan de leiband, speels bijten, ruw spel, aandacht-zoekend gedrag zoals blaffen en janken...

  Honden hebben dus enorm veel baat bij voldoende lichaamsbeweging om zo op een normale sociale manier actief te zijn. Het helpt schuwe of angstige honden vertrouwen op te bouwen. Het helpt honden slaperig te zijn in plaats van rusteloos, wanneer men zelf even wil relaxen of gaat slapen, kortom een hond met minder gedragsafwijkingen.

   

  Leiband wandelingen rond de blok zijn daarom meestal niet voldoende.

  Activiteiten zoals: zonder leiband lopen, naast je lopen wanneer je fiets, verschillende hondenspellen (bv.agility), hond-hond interactie,..zijn meer aangewezen oefeningen.

  Honden opgesloten in de tuin hebben vaak onvoldoende mentale en lichamelijke stimulatie, ze kunnen dan op zoek gaan naar manieren om hun tijd te vullen en hun energie te verdrijven. In het slechtste geval veroorzaakt en versterkt dit probleemgedrag zoals blaffen, uithalen  naar voorbijgangers, verlatingsangst,..

  Om die verschillende redenen, zorg ik ervoor dat je hond krijgt wat hij verdient. Dus geef je hond een volwaardige dag met One Happy Hound!